perjantai 25. marraskuuta 2016

Australian auringon alla

Joskus maailmanluokan kongressit (IKUWA6) ymmärretään järjestää toisella puolella maapalloa ja tulee mahdollisuus toteuttaa lapsuuden haave. Tällä kertaa koko tiimimme ei päässyt matkaan, minunkin reissua varten tarvittiin kaksi apurahaa ja osastonjohtajan suostumus. Täällä sitä nyt ollaan, Fremantlessa, lounaisessa Australiassa. Sain matkaseuraksi Kalle Virtasen ja Ville Peltokorven eli Suomen edustus on kunnossa. Kongressin ensimmäinen virallinen ohjelmapäivä on ohi ja nyt jaan kanssanne vähän iloa ja valoa. Enjoy!
Minna
Innokas osallistujasakki parveilee koneiden ympärillä.

Kuvan tekstit esittelevät kohteemme Albrohos saaret, 70 km mantereesta merellepäin.

Tällainen kone.

Sitten vaan ilmaa siipien alle ja menoksi.
 
Bongailimme hylkysaitteja koneesta. Kuuluisin oli Batavia, sen jäännökset näimme tosin eilen jo museossa, meressä on jäljellä pelkkä kuoppa.

Siellä sitä riuttaa näkyy ja sinnehän sitä piti mennä, hitsit kun ei tullut gopro mukaan. Oli nääs aika nättiä! Violetteja ja vaaleanpunaisia sormikoralleja joiden pinnalla aurinko välkkyi aaltojen tahdissa. Luulin tulleeni discoon, kalaparvet olivat todella massiivisia. Hienoa että jossain on vielä näin hyvin säilyneitä riuttoja.

Aussikollegalta kuoritaan iho kasvoista kerran vuodessa. Ei se kuulemma satu ja on "better than dying". Aurinko ei näillä leveysasteilla ole ystävä. Kuvassa myös kalasääsken hylätty pesä joka on rakennettu monenlaisesta meriroskasta.

Palatessamme koneelle huomasin rantavedessä leikkivän delfiinin. Saksalainen kollega hyppäsi uimaan sen kaveriksi ja sai intiaaninimen "She who swims with the dolphins". Tässä kuvassa delffaria ei näy, kuvasin kännykällä videolle koko shown :-)


Huomenna jatkamme 3D fotogrammetria workshopin merkeissä :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti