tiistai 6. kesäkuuta 2017

Hauensuolen kesäpäivä

Se tuli sittenkin. Kesän kaunein päivä, tiirojen tirskumista, pörriäisiä, katajan tuoksua, kalliopiirroksia ja actionia. Kävimme aamulla paikallisessa rautakaupassa hakemassa valikoiman erilaisia suteja ja läksimme Bradin kanssa testaamaan niitä Kaapelihylkyyn.

Tavoite oli siivota levää pois hylyn rakenteista, jotta mallinnus onnistuisi paremmin. Jos joskus joudun maailmanmestaruuskisoihin hylkysiivouksessa, tulee Brad ehdottomasti olemaan mun tiimissä. Mieshän on varsinainen siivousintoilija :-D Haittapuolena operaatiossa oli kevyt virtaus, joka ei ehtinyt viedä mennessään kaikkea mujua ennen kuvausoperaatiota. Jesse ja Päivi joutuivat pöllypilviin, sorry siitä!


Päivi welhomaisessa maisemassa. Kuva Jesse Jokinen.Immi kävi sukeltamassa opasköydet läpi. Ne on asennettu jo muutama vuosi sitten ja helpottavat sukeltajien suunnistamista laiturilta eri hylkykohteille. Niitä olisi tässä kohtaa tarjolla kolme. Aiemmin mainitun Kaapelihylyn lisäksi ison puulaivan peräranka polvineen ja pohjatukkineen. Puisen purjelaiva 3d palapelinä, jopa mastot ja keulapuomi löytyvät. Kaikkineen erittäin kiva paikka sukeltaa historiaan. Hauensuolen piirustukset ja uskomaton saaristoluonto kruunaavat kokemuksen.

Merellä liikkuu monenlaisia keksintöjä. Törmäsimme Patrian horisontissa uivaan tankkiin, jota emme kyenneet identifioimaan. Saimme pikaesittelyn valokuvin, kun koekäyttäjät tupsahtivat hetkeksi ihailemaan Hauensuolen piirroksia. Hauskinta oli tietenkin tavata heidän tuttu venekuski Harri, joka asianmukaisesti väisti sukeltajan A-lippua. Merellä liikkuu keksintöjen lisäksi myös kivoja ihmisiä!

Säätiedot lupaavat seuraavaksi myrskyä ja mylvintää. Huomenna taitaa tulla tauko sukeltamisesta, mutta loppuviikosta jatketaan.

Lämpimiä terveisiä peruskallion päältä!


Hauensuoli kuvattuna kohti etelää. Kuvaaja Jesse Jokinen.


Minna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti